ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ ΣΕΡΡΩΝ – SEREXPO – 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας Σερρών 21-9-2022

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πολιτιστικών Συλλόγων, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών, αποτελεί μια παράλληλη εκδήλωση της SEREXPO στο επειχηρηματικό κέντρο “ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ” , με τους Ακρίτες να συμμετέχουν ξανά με την ομάδα παραδοσιακών Γεύσεων που δραστηριοποιείται στο Σύλλογο.
Τα φαγητά που παρουσιάστηκαν είναι:
Γιαούρτι και τσαλχαμάς (αριάνι) από βουβαλίσιο γάλα
Σιρόν με πασκιτάν και σκόρδο
Δεμέσια με κιντέας
Βαρένικα
Ωτία
Περεσκία με τυρί
Περεσκία με πατάτα
Τανομένον σουρβά
Κοχλίδια με ρύζι
Πληγούρι με κοτόπουλο
Πισία
Περέκ
Χοσάφ
Οι κυρίες που τα ετοίμασαν είναι: Λαμπριανίδου Έλλη Λαμπριανίδου Ρούλα, Λαμπριανίδου Μαρία, Ευθυμιάδου Αντωνία, Στάμου Σούλα , Πεχλεβανίδου Κατερίνα, Γιαννούλη Βασιλική και ο κύριος Σαρνάζης Δημήτρης.
Οι παρασκευές του συλλόγου τιμήθηκαν με το Χρυσό μετάλλιο για την ελεύθερη παρασκευή φαγητού και το Αργυρό στις παρασκευές με πατάτα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τις κυρίες & κυρίους που ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα του Συλλόγου για την συμμετοχή μας στο φεστιβάλ γαστρονομίας με τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για τις συνταγές να προέρχονται από Σερραίους παράγωγους (βουβαλίσιο γάλα από τον κ. Τρύφωνα Γιαντσίδη πρόεδρο των βουβαλοτρόφων Ελλάδος).
Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Σερρών για την πρωτοβουλία, πρόσκληση και την φιλοξενία , την κριτική επιτροπή και τους φίλους που παραβρέθηκαν.

Σχετικά άρθρα