ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ ΣΕΡΡΩΝ – Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΕΡΡΕΣ 18-5-2023

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών “Οι Ακρίτες” συμμετείχε στην εκδήλωση του Δήμου Σερρών και της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) “Φλόγα της Μνήμης”.
Συμμετείχαν επίσης και μέλη Ποντιακών και άλλων Πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Σερρών, προσφυγικών και μη αλλά και Σερραίοι πολίτες , σε λαμπαδηφορία, που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των λυράρηδων Οδυσσέα Σαμανίδη και Γιάννη Χριστοφορίδη από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών έως την προτομή του Αγίου Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης.
Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και τα 104 χρόνια από τη σφαγή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου τίμησε , χθες Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, ανάβοντας τη «Φλόγα της Μνήμης» το «Δίκτυο Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Την εκδήλωση έκλεισε με ένα μοιρολόι η Ελένη Σαμανίδου και χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και την Πρόεδρος τη Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και στην συνέχεια το πλήθος απόθεσε φαναράκια και λουλούδια για να τιμήσουν την Μνήμη των σφαγιασθέντων.

Σχετικά άρθρα