ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ ΣΕΡΡΩΝ – Έπαρση λαβάρου 100 χρόνια Μνήμης Μικρασιατικής καταστροφής 27-6-2022

Η έπαρση του επετειακού λαβάρου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη στην Πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουνίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. για τα «Ελευθέρια 2022».
Το λάβαρο Μνήμης με το έμβλημα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας θα κυματίζει στο κέντρο της πόλης των Σερρών εκπέμποντας ένα δυνατό μήνυμα ότι οι πατρίδες μας δεν χάθηκαν .
Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» Παύλος Καρυπίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών Στέφανος Θεοχαρίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Σερρών «Εύξεινος Λέσχη» Κατερίνα Γεωργιάδου καθώς και η Κλαίρη Κοτζάογλου Έφορος Χορευτικών Τμημάτων και Ιματισμού της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» εκπροσωπώντας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Αγ. Ιωάννη Σερρών «Αλησμόνητες Πατρίδες».
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χορούς από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο, τους οποίους εκτέλεσε χορευτικό σχήμα στο οποίο συμμετείχαν χορευτές από όλους τους Προσφυγικούς Συλλόγους του Δήμου Σερρών.
.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Σχετικά άρθρα